آنچه ما را به احداث منطقه نمونه گردشگری متین آباد واداشت٬ بیشتر از هر چیز تضادهای موجود در طبیعت منطقه بود که شامل تضادهای رنگی٬ عوارض زمین٬ پوشش گیاهی متفاوت٬ سرسبزی دشتها، خشکی بیابان و …
ما نیز اهداف سفر را با توجه به داشتهها اینطور تعریف کردیم:
- سفر برای گردش در جاذبه های طبیعی منطقه جهت فراگیری از طبیعت بکر.
- تماشای حیاتوحش منحصربفرد منطقه شامل پرندگانی از قبیل زاغ بور، هوبره، تیهو و چکاوک.
- آشنایی با پوشش گیاهی متفوت کویری و گیاهان زراعی و کشاورزی محلی.
- رصد ستارگان و ماجراجویهای شبانه.
- شترسواری و آشنایی بیشتر با این حیوان بیابنگرد.
- استفاده از ویژگیهای آب و هوایی به همراه آرامش موجود در منطقه جهت مدیتیشن بر روی شنهای کویر در راستای گردشگری سلامت و فعالیتهایی چون عکاسی از مناظر بدیع، پیادهروی و دوچرخه سواری بر ماسه و …
تنوع فرهنگی در سنت، آداب و رسوم٬ رویدادهای گردشگری منطقه را به رخ میکشد تا آنجا که به مناسبتهای مختلف٬ بهانهای برای جمع شدن کنار هم داریم.
برداشت محصولات مختلف ( گندم٬ انار، پسته و …)، جشنهای و عیاد مذهبی و همچنین جشنهای و جشنوارههای باستانی چون نوروز، مهرگان٬ سده٬ چهارشنبهسوری، یلدا و … این بهانه ها را پر رنگ تر می کند.
تاسوعا و عاشورا در ابیانه به فاصله 40 کیلومتری٬ اربعین و چهل و هشتم در جوار مرقد امامزاده آقا علی عباس (ع) به فاصله 5 کیلومتری و قالیشویان در اردهال به فاصله 100 کیلومتری و وجود 32 امامزاده و بقاع مذهبی شهرستان نطنز نیز برای اهل زیارت و معنویت جایگاه ویژهای را دارند.
مکان جغرافیایی متین آباد و قرار گرفتن آن در نزدیکی دو شهر بزرگ کاشان و اصفهان از یکطرف و همچنین نزدیکی به طبیعت کویر و کوهستان از طرفدیگر٬ تنوع و گوناگونی سفرهای گردشگری کوتاه مدت را امکان پذیر میکند.
ساکنین فعلی این دشت مردمانی هستند که در کمتر از 300 سال پیش به علت شرایط نسبتاً مناسب (وجود آب، خاک حاصلخیز و…) در این دشت ساکن شدهاند، اگر چه شواهد از حضور متناوب آنها در دورههای قبل را نیز روایت میکند.
در طراحی و ساخت سازههای منطقه نمونه گردشگری متین آباد، مسائل گوناگونی مورد برسی و در نتیجه مورد اعمال قرار گرفته است.
از اساسیترین این اصول میتوان به سبک معماری سنتی و بومی ایرانیان ساکن حاشیه کویر اشاره کرد، ترکیب سبک معماری بخصوص با طبیعت باز و دلگشای منطقه که باعث کاهش اثرات منفی سازهها به طبیعت اطراف میشود و در راستای همزیستی با مناظر طبیعی چون کوه، کویر و پوشش گیاهی تلاش می کند.
احداث چادرها بدین سبک نیز به نوعی یادآور راه و روش سکونت مردمان عشایری حاشیه کویر و احیای بادیه نشینی این افراد میباشد.
در پروژه کمپ به آرامی پیشرفت کردیم . به منظور پیشگام بودن کمپ متین آباد در کشورباید تعدادی برنامه طبیعی به منظور حفظ محیط زیست درنظر می گرفتیم.
در ابتدای پروژه جهت ساختمان سازی باید خط برق می کشیدیم و هم اکنون مجهز به خط برق 250 کیلو وات فشار قوی هستیم.
فصل تمایز ما ساختمانهای آجری و بتنی و لامپ های کم مصرفی است که در مصرف انرژی صرفه جویی می کنند.
به منظور عملی کردن نکات فوق به مهمانانمان وسایل برقی کم مصرف و محدود عرضه میداریم .
منابع دیگر انرژی عبارت است از گاز طبیعی که جهت آشپزی و گرما مورد استفاده قرار می گیرد.
به منظور بهبود رهنمودهای حفظ و جایگزینی محیط زیست، از منابع انرژی دیگری مانند انرژی خورشیدی و انرژی بادی با ظرفیت گرمایی آب در حمام و آشپزخانه برای 100 نفردر روز، که در سایت یافت می شود استفاده می کنیم.
انرژی حرارتی خورشیدی 70% انرژی مورد نیاز ما در کمپ و مابقی آنرا انرژی گاز تامین می کند.
در راستای رسیدن به یک تولید پایدار و نهایتا استمرار در خدمات پایدار در صنعت توریسم و کلیه صنایع خدماتی دیگر نیازمند به طراحی و اجرای مدیریت های پایدار می باشیم.
مهمترین مدیریت ما ، مدیریت تولید و مصرف است. چون تولید ما رابطه تنگاتنگی با طبیعت ، سنت و ارزشهای مردم بومی دارد و لازم است در مصرف نیز این مدیریت اعمال گردد. ما برای مصرف بهینه آب در کمپ با بکارگیری ابزار و شیرآلات در سیستم های بهداشتی، نصب تراکت های آموزشی و تشویقی و ترویجی برای بهتر مصرف کردن آب و حداقل استفاده از شوینده های شیمیایی برای حفظ منابع آبهای زیرزمینی اقدام کردیم.
مصرف آب در سیستم های آبیاری کشاورزی و باغی کمپ نیز کنترل شده و با استفاده از سیستم های تحت فشار قطره های و بارانی اجرا شده است.در جمع آوری زباله مخصوصا اجرای تفکیک در مبدا ، آموزش برای حداقل تولید زباله و اطلاع رسانی به میهمانان جهت حفظ و رعایت اطول اولیه محیط زیست اجرا شده است.