خواص عرق کاسنی (فواید، طبع، طریقه مصرف)

عرق کاسنی چیست؟

گیاه کاسنی (Cichorium intybus) در تمامی محیط‌ها رشد می‌کند و این گیاه خاصیت هزار و یک درمان دارد. از برگ خشک آن استفاده می‌شود، از عرقش استفاده می‌شود و حتی در برخی از فرهنگ‌ها جای قهوه را گرفته است! درست است عرق کاسنی به معروفی عرق نعنا نیست اما مزایایش اگر بیشتر نباشد، کمتر از آن نیست. در این مطلب می‌خواهیم بدانیم خواص عرق کاسنی چیست و ماهیت آن را در طب سنتی بررسی کنیم.

عرق کاسنی چیست؟

عرق کاسنی از تقطیر برگ گیاه کاسنی به دست می‌آید. عرق کاسنی یک نوشیدنی سنتی گیاهی است که در طب سنتی ایران جایگاه ویژه‌ای دارد. کاسنی حاوی ترکیبات آنتی‌اکسیدانی و ویتامین‌های مختلفی است که در بهبود عملکرد گوارشی، تسکین پوست و پاکسازی کبد مؤثر است. مصرف این نوشیدنی طبیعی به شکل‌های مختلفی انجام می‌شود و طرفداران آن به دلیل طعم ملایم و خواص آرام‌بخشی که دارد، آن را به عنوان یک گزینه مناسب برای سلامت عمومی و به‌ویژه در فصول گرم سال انتخاب می‌کنند.

گیاه کاسنی
گیاه کاسنی

ترکیباتی که در عرق کاسنی وجود دارد شامل ویتامین E، ویتامین B۶، ویتامین K، ویتامین C و ویتامین A و مواد معدنی منگنز، منیزیم، آهن، اسید فولیک، روی، کلسیم و پتاسیم است. همین موارد کافیست تا عرق کاسنی به چرخه غذایی شما اضافه شود و سلامت و ایمنی بدن شما را تضمین کند، اما باید یادآور شد که تمام عرقیجات سنتی درست است خاصیت‌های فراوانی دارند ولی اگر مقادیر زیادی از آن‌ها را مصرف کنید ضررهای آن بسیار است.

عرق کاسنی برای چی خوبه؟

حال که مواد معدنی و ویتامین‌های موجود در عرق کاسنی را فهمیدیم، بیایید ببینیم این مواد چه خاصیتی دارند و در بهبود عملکرد کدام بخش از بدن مفید هستند. در زیر بخشی از خاصیت عرق کاسنی برای امراض مختلف آمده است.

عرق کاسنی برای مردان

مهم‌ترین خاصیت عرق کاسنی برای مردان تقویت قلب و کاهش کلسترول بدن است چون خطر سکته‌های قلبی که در آقایان به مراتب بیشتر است را پایین می‌آورد. خاصیت دیگر این عرق برای آقایان تقویت و افزایش اسپرم است. همچنین این عرق در تعیین جنسیت نوزاد نیز تاثیر دارد، چون باعث تقویت کروموزوم مردانه Y می‌شود، لذا احتمال بیشتری دارد تا فرزند به دنیا آمده جنسیت پسر داشته باشد.

عرق کاسنی برای زنان

عرق کاسنی ارتباط مستقیمی با کبد زنان دارد. بانوانی که عرق کاسنی می‌نوشند، کبد آن‌ها تقویت می‌شود، از این رو هورمون‌های آن‌ها تنظیم و کنترل می‌شود و چرخه قائدگی آن‌ها منظم خواهد شد. اما از طرفی عرق کاسنی باعث انقباضات رحم می‌شود، به همین دلیل در دوران بارداری نباید از عرق کاسنی استفاده کرد. این انقباضات باعث فشار آمدن به نوزاد می‌شود.

عرق کاسنی برای قند خون

ریشه گیاه کاسنی در تنظیم کلوگز خون نقش بسیار مهمی دارد، اما اگر ریشه گیاه کاسنی را پیدا نکردید، اشکالی ندارد می‌توانید از عرق کاسنی استفاده کنید که در خود اینولین دارد. اینولین باعث رشد باکتری‌های مفید در روده می‌شود که باعث تجزیه کربوهیدرات به قند شده، از این رو افزایش جذب قند در خون می‌شود و بدن شما کمتر به انسولین نیاز پیدا می‌کند.

گل کاسنی
گل کاسنی

عرق کاسنی برای کبد چرب

بعد از دوران کرونا مصرف داروهای شیمیایی کمتر شده است و مردم به درمان‌های خانگی روی آوردند. یکی از درمان‌های خانگی برای کبد چرب نوشیدن عرق کاسنی است. عرق کاسنی تولید صفرا را افزایش می‌دهد که این کار سلول‌های کبدی را تقویت می‌کند. کاسنی می‌تواند التهابات کبدی را نیز کم کند که برای کبد چرب بسیار خوب است.

عرق کاسنی برای معده

همانطور که گفته شد اینولین باعث افزایش باکتری‌های مفید در بدن می‌شود. غلظت باکتری‌های مفید معده توسط عرق کاسنی افزایش می‌یابد که این مهم باعث تخلیه شدن راحت معده به روده می‌شود. اینولین اشتهای اضافی را نیز از بین می‌برد و به هضم راحت‌تر غذا کمک می‌کند، پس از مصرف به اندازه عرق کاسنی دست برندارید!

عرق کاسنی برای سیستم ایمنی بدن

سیستم ایمنی بدن توسط ویتامین C تقویت می‌شود و عرق کاسنی غنی از این ویتامین است. این عرق می‌تواند التهابات بدن را کاهش دهد و در درمان بیماری‌هایی همچون آرتروز، رماتیسم و MS نیز کاربرد دارد.

عرق کاسنی برای استرس

اگر شما هم برای کاهش استرس و اضطرابتان رو به دمنوش گیاهی آوردید، می‌توانید کمی عرق کاسنی به آن اضافه کنید تا علاوه بر رفع استرستان اختلالاتی همچون بی خوابی، پیری و هورمونی نیز رفع شود. همانطور که در بالا گفتیم عرق کاسنی به یاری قلب می‌شتابد و نبود استرس قلب را شاداب‌تر می‌کند.

عرق کاسنی برای پوست

شاید باور نکنید، اما اگر صورتتان را با عرق کاسنی بشویید، جوش‌های روی صورتتان سریعتر از بین می‌روند و پوست شفاف و شادابی به دست خواهید آورد. این عرق راه‌حل خوبی برای درمان و بهبود بیماری اگزما است و پوست را روشنتر می‌کند. عرق کاسنی یک معجزه است که از پوست و خون و کبد و قلب شما محافظت می‌کند.

نحوه مصرف عرق کاسنی چگونه است؟

حال که خواص عرق کاسنی را فهمیدیم بهتر است درباره طریق مصرف عرق کاسنی هم حرف بزنیم. توصیه می‌شود که عرق کاسنی را صبح‌ها و به صورت ناشتا همراه با آب و گلاب بنوشید. اگر در آن عسل حل کنید یا کنارش خرما هم بذارید دیگر عالی می‌شود. یادتان باشد که هر محصول گیاهی مضرات خود را هم دارد و هیچ محصول گیاهی بی خطر نیست، پس قبل از مصرف احتیاط لازم را به خرج دهید.

خواص عرق کاسنی
عرق کاسنی متین آباد

مقدار مصرف عرق کاسنی چقدر است؟

مقدار مصرف عرق کاسنی از یک فرد با فرد دیگر تفاوت دارد. بهتر است قبل از تعیین مقدار مصرف عرق کاسنی با پزشک خود مشورت کنید، چون تداخلات دارویی و طبی دارد. برای مثال افراد دیابتی باید بدانند که عرق کاسنی با داروهای دیابت تداخل دارد یا کسانی که سنگ کیسه صفرا دارند باید از مصرف این عرق پرهیز کنند. به صورت معمول مصرف نصف فنجان عرق کاسنی و آب می‌تواند معقول باشد.

طبع عرق کاسنی چیست؟

مزاج شناسی یا طبع شناسی از پایه‌های طب سنتی است، به همین دلیل برخی نیاز دارند تا طبع مواد غذایی مصرفی خود را بدانند. عرق کاسنی طبع سرد دارد و برای افراد گرم مزاج مناسب است. یکی از دلایلی که عرق کاسنی را با عسل یا خرما میل می‌کنند طبع سرد آن است.

عرق کاسنی متین آباد

متین آباد با دستگاه‌های کاملا سنتی اقدام به عرق‌گیری و تقطیر مواد ارگانیک می‌کند، از این رو عرقیجات متین آباد همیشه کیفیت بالایی دارند و طعم قویتری را خواهید چشید. مواد ارگانیک از باغ‌ها و زمین‌های کشاورزی واقع در اکو کمپ متین آباد می‌آیند و نظارت کاملی بر روی آن‌ها وجود دارد تا هیچگونه مواد شیمیایی در فرآیند رشد آن‌ها استفاده نشود. قیمت عرق کاسنی بستگی به مقدار آن بر اساس لیتر دارد، به همین دلیل برای خرید عرق کاسنی و اطلاع از قیمت و دیگر محصولات کافی‌ست دکمه زیر را بزنید و با کارشناس فروش ما در ارتباط باشید.

«برای سفارش محصولات و اطلاع از قیمت هر کدام کافی‌ست با شماره 09219540248 تماس بگیرید یا به واتساپ پیام دهید.»

جمع بندی

عرق کاسنی به دلیل خاصیت‌های خنک‌کنندگی و تأثیر مثبت بر سلامت کبد، سم‌زدایی خون، آرامش سیستم عصبی، ویژگی‌های ضدالتهابی و … از عرق‌های محبوب ایرانیان است. بهتر است هر چه سریعتر این مایع بی‌نظیر را به زندگی خود بیاورید و از معجزاتش بی بهره نمانید. اگر این مطلب را دوست داشتید، مطالب خاصیت عرق هل و خاصیت عرق بیدمشک را بخوانید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا